Filmmakers

De laatste titel

Filmplan en regie
Bart Hölscher

Camera
Pieter Verburg

Geluid
Joris Geurts
Gilles Kuiper

Montage
Tim Klok

Productie
Mathijs Jorritsma

Assistent Productie
Tim van Velzen
Sterre Schout
Veerle Luijten
Guido Naus

Productie Marrakech
Yousef Allane

Transcripties
Team Tekstuitschrijven.nl

Originele Muziek
Dai Watts

Geluidsontwerp & Mixage
Ranko Paukovic

Kleurcorrectie
Laurent Fluttert

Online & Postproductie
Het Raam Digital Cinema

Poster & Titelontwerp
ShoSho: Joost Hiensch

Productie L1
Lucienne Frijns

Commissiong editor L1
Leo Hauben

Producent
Memphis Film and TV

Om zich te verweren tegen pesterijen op school sturen vader en moeder Stolzenbach uit Tegelen hun zoon Dennis naar kickboks-les. Tegen alle verwachtingen in brengt Dennis het na jaren van training zelfs tot Europees kampioen in de kickbokswereld waar alles draait om geld, gala’s en een agressief imago. Als Dennis kort na zijn kampioenschap geblesseerd raakt, moet hij zich weer zien terug te vechten naar de top.

Zal Dennis in staat zijn om zich te handhaven in de kickbokswereld? Wat zet Dennis allemaal op het spel om samen met zijn vader en moeder zijn Europese titel terug te winnen?

Terwijl een uitzinnige menigte in Dortmund zijn naam scandeert, slaat Dennis Stolzenbach in de zinderende wedstrijd voor de Europese titel, zijn tegenstander knock out . Hij lijkt het zelf amper te beseffen. Met zijn klompen, leren jack en hoed is hij een opvallende verschijning in een wereld van show en spektakel waarin hij per toeval terecht is gekomen.

Niet lang daarvoor was hij het jongetje dat op school gepest werd en rake klappen kreeg van zijn medeleerlingen. Dat houdt pas op als hij op kickboks-les gaat. Toch gaat hij verder met kickboksen, ondanks de protesten van zijn moeder Annemie die vreest dat hij ooit onherstelbaar letsel oploopt door de klappen die hij moet incasseren, en ondanks zijn eigen beslommeringen als eigenaar van spijkerbroekenzaak DJeans.

Als zijn schouder tijdens een wedstrijd uit de kom schiet, volgt een onzekere periode van twee jaar waarin Dennis moet revalideren. De bokspromotors vergeten hem, fans verliezen hem uit het oog, de droom van de VIP tafels en het grote geld dreigt voorgoed te vervliegen.

Maar Dennis knokt door, door dik en dun gesteund door vader Max wiens droom als manager van van Dennis ook uit elkaar dreigt te spatten. Moeder Annemie ziet het liefst dat Dennis stopt met boksen en zich volledig richt op zijn werk in de spijkerbroekenwinkel. Maar haar voornaamste zorg is dat Dennis te lief is voor zijn tegenstander: “Hij durfde ze eerst geen pijn te doen en ik zei tegen hem het is jij of zij!”.

Dennis blijft onbewogen doorvechten, ondanks de conflicterende meningen van zijn ouders. Hij gaat door ook als het boksen lijkt te stagneren, en ten koste gaat van de winkel en zelfs de liefde. Voor hem staat onafhankelijkheid hoog in het vaandel, daarom is hij eigen baas, en bindt hij zich niet makkelijk. Wat drijft hem? Is het de noodzaak om iets uit het verleden te overwinnen of is het de belofte van het grote geld en de roem die lonkt.

Downloads

In de media